スポンサーサイト

上記の広告は2週間以上更新のないブログに表示されています。 新しい記事を書くことで広告が消せます。  

Posted by スポンサー広告 at

2016年04月04日

太宰府のフレンチ エッサンス French restaurant!



太宰府にある完全予約制のフレンチレストランEssence(エッサンス)。
外観からフランスの香りが〜。
太宰府天満宮の少し奥の閑静な住宅街にあります。

Essence, the reservation-only French restaurant in Dazaifu , is located quite residential street
near Dazaifu Tenmangu shrine in Fukuoka.
The exterior of a building is very French style!




自家製バター2種類。
これをまた自家製パンにつけて頂くんですが、パンのお代わりがすすんじゃいます!

Two kinds of homemade butter for also homemade bread!
You can have another helping of the bread if you want!





アミューズ。
これが一番美味しかった〜!
ふわふわしてました。
根セロリとパプリカも入ってました、確か。

The amuse was celery and paprika fluffy soup,
which was my favorite.




お魚とお野菜の前菜。
こちらも良いお味です。

The appetizer was fish and vegetable, I liked the carrot!



鯛にパルメザンチーズの衣をつけて焼いたもの。
サクッとしたパルメザンチーズの食感と、お魚のしっとりした感じが
バランスよくクレソンのソースと良く合っていました。
添えられていたエビもぷりっぷり。

and fish of the day was snapper coated with parmesan cheese,
and the sauce is made by watercress.
The parmesan provide crispy textures which matches the moist texture
of the snapper.
The prawns was very tender!




和牛&フォアグラ。
とろけました。
Japanese beef and foie gras was amazing,,,!
very tender and the sauce was really nice too.



デザートはイチゴのブラマンジェにしました。
シェフは元ルクセンブルグ大使館の料理長をされていた方だそうです。
予約の電話対応もすばらしくお料理にもその人柄が出ているようでした。
また是非伺いたいお店です!

The dessert was blancmange with strawberry.

The chef used to cook in a embassy of Luxembourg,
and he was very kind when I called to make a reservation,
giving me some advise for the menu.
I really want to visit there again soon!  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 13:56Comments(0)食 Food

2016年03月20日

熊本の絶品蕎麦 雪花山房 Soba in Kumamoto



熊本に行くならここの蕎麦を食べて!と食通の知人からの強い一言。
行って来ました、「雪花山房」(せっかさんぼう)。
熊本市内の真ん中にあるとは思えない静かな佇まいicon48

「You should try "Sekkasanbo" , Soba restaurant if you are going to Kumamoto!」
My foodie friend told me so why not?
The restaurant is located the very center of Kumamoto city.



日本酒も品揃えが良く、辛口の日本酒を注文しました。
器も素敵!

They have series of Japanese Sake, so I tried dry one!
The potter's ware are very beautiful icon73




鴨南蛮そば ¥1700です。
鴨も肉厚だし、お蕎麦も香りが良く、美味しい〜icon65

Duck meat on soba noodle with hot soup ¥1,700
is worth trying!!
Duck is thick and juicy and soba noodle have nice aromaicon99



デザートがついていたみたいです。

I didn't know dessert is includedicon117



デザートと一緒にそば湯を頂きます。
そば湯の金の入れ物、これ、ずっしり重かったですicon103

Soba-yu,hot warter left after boiling buckwheat noodle, is also compliment,
so you can enjoy it with your dessert!
This gold vessel was really heavy!  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 16:58Comments(0)食 Food

2016年03月17日

藁焼きみかん Warayaki,Japanese cuisine



福岡市春吉にある「藁焼きみかん」に行って来ました。
藁焼きといえば高知のかつおのたたきを想像しますが、どんな感じなんだろ〜、と入店すると
さっそくのファイヤーーーicon57

Warayaki is a Japanese way of broiling fish over straw, it is famous in Kochi prefecture in Shikoku island.
Today I went an newly opened Japanese restaurant called "Warayaki Mikan" in Haruyoshi in Fukuoka.
As soon as I entered the restaurant, I found something is flaming like magic show..!




日本酒が合いそうなメニューばかりですicon06
鳥取と言えば水木しげる、水木しげると言えば、、こなき純米辛口です。
もう1つは山形県米沢市の洌(れつ)。どちらも美味でした〜icon105

There are plenty of selection of Japanese sake, which goes well with all of the menu.
Konaki junmai is from Tottori prefecture naming after the famous ghost anime character.
And other one is called Retsu from Yonezawa city in Yamagata prefecture.
Both are dry and very good one!



やっぱりまずは「藁焼きの盛り合わせ」かつおやさばやハモなどあぶらが乗っててどれも美味しい〜。
藁焼きの香りもやっぱり日本酒に合いますicon102

First of all we had the restaurant's specialty "Selection of Warayaki fish",which includes skipjack tuna,
mackerel , daggertooth pike etc , all of them put on fat and very nice!
You can enjoy nice smell of straw with Sake!




白ねぎと味噌の組み合わせも鉄板!

A long white leek with miso paste is best combination!



今回一番美味しかったおつまみが、このからすみ。
こんなに美味しいからすみ、初めて頂きました〜。
自家製らしいですicon103
すみません、日本酒おかわりくださ〜い face02

Karasumi, dried mullet roe was my favorite other than Warayaki fish,
I've never had such nice Karasumi before,,,!
It is home made karasumi.
I think I have to have another glass of sake!




すっぽん登場!
藁焼きだけでななく、すっぽんまであるんですね。
大将が豪快にさばいていらっしゃいましたicon61

Here comes a turtle!
We call its Suppon, a Chinese softshell turtle.
Chef is very good at cutting and trimming iticon28




カウンターのお隣の方が注文されたすっぽんでしたが、
すっぽんの血+日本酒をお裾分けいただきました。
元気が出て来た気がします 笑

Customer next us ordered it but we were lucky to have the turtle blood with sake!
Feel like getting more energetic...!



  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 15:21Comments(0)食 Food

2016年02月26日

和食「大どころ」Washoku Restaurant Daidokoro



バレンタインディナーと称して私が以前から気になっていた和食のお店に主人と行って来ました。
福岡市今泉にある”大どころ”。隠れ家ですね〜
今日はコースでお願いしています。
まずはお刺身。
春らしい美しい盛りつけには梅の花がicon113
お魚も新鮮で1切れ1切れが厚めで歯ごたえがあり、美味です〜icon97


Daidokoro, the Japanese or washoku restaurant in Imaizumi, Fukuoka draw people's attention these days,
so I visited there the other day.
Prix-fixe menu starts with a set of raw fish or Sashimi.
Decorated with plum blossoms, all the raw fish are very fresh and tastes good!



ホタルイカ、タイラギ貝も大好きです。日本酒によく合いますicon142

Firefly squid and razor clam are very nice and go with Japanese Sake nicely.



本日のメインの鰆。炭火でじっくり焼かれていて外はパリッ、中はしっとりicon99さすが職人の技です。付け合わせの地元のお野菜達も味が濃くて、お味噌とよく合いますicon14

Main dish is Spanish mackerel or sawara, broiled over the charcoal fire, so the surface is perfectly browned and inside is soft,
this is what we call craftsmanshipicon57
Added vegetables as a relish are local and has a robust flavor, nice with handmade Miso or soybean paste.



鯛のしゃぶしゃぶも身がしっかりしていて上品なお味でした。しかしこの頃にはもうおなかがいっぱい〜〜icon10
Large hot pot dish with sea bream is very elegant in taste. I am so full!



和食にはやっぱり日本酒が合いますね。色々な種類をいただきましたが、美味しかったのはこれ。
稲里純米。茨城のお酒です。
Japanese Sake goes well with Japanese food, and we had some kinds of sake,
here is the best one I had today,
its Inasato junmai, from Ibaraki prefecture.




  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 17:00Comments(0)食 Food

2016年02月22日

小倉のベストカフェ飯!My favorite lunch in Kokura



先日たまたま見つけて入ったカフェランチがヒットでした〜icon97
「ロープグラウンド」モノレール平和通り駅の近くにあります。
この日の週替わりランチは”かにクリームコロッケ&ほくほくコロッケプレート”
これに小鉢2品+スープ+コーヒーがついて¥800icon103
コスパ良すぎicon59

Lately just bumped into an small cafe in Kokura which was really niceface05
its "Rope & Ground" near Heiwa dori station of monorail.
Special of the day was crab cream and potato croquette with a small dishes and soup and coffee with only 800yen!
it has a great cost performanceicon65



小鉢って書いてるので、期待してなかったけど5−6種類から2種類選ぶ事ができびっくり!
エビとアボガドのタルタルバゲットなどシャレた小鉢です。

I didn't expect much about small dishes but actually you can choose 2 from 5-6 kinds of dishes,
and the one I had was shrimp and avocado baguette was goodicon28



日替わりコロッケもとっても美味しかったですicon174
The croquettes were also very delicious!!



こちらでは雑貨も一緒に販売しているようです。時間があるときにゆっくり見たいな〜icon137
They sell kitchen tool and tableware,too.   
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 00:00Comments(0)食 Food

2016年02月21日

感動みそラーメン Favorite Miso Ramen in Fukuoka



福岡と言えば豚骨ラーメン!ですが、あえて福岡イチ美味しいみそラーメンのお店を
紹介したいと思います〜!
”どさんこ”は中洲川端商店街の中にあり40年以上も続いているラーメン屋さんです。
私のお気に入りは「味噌バターラーメン」icon102

Although Fukuoka is famous for Tonkotsu ramen,pork born broth ramen noodle, I'd like to introduce the best Miso ramen
restaurant in Fukuoka!
Dosanko is in the Nakasu-Kawabata shopping street for more than 40 years.
My favorite is Miso-butter ramen noodleicon06





店内はとても清潔で掃除が行き届いています。ガス周りがいつ行ってもピカピカ!
そしてお店の人がとっても元気!

The restaurant is very clean and whenever I go I found the wall around stove is always shining.
and staff are very cheerful !




中洲川端商店街のアーケードの真ん中あたりにありますが、赤い看板が目印です。お昼時はたいてい
行列ができていますface08

It is in the middle of the street but you can find it with the red sign.
People are queuing up around the lunch time.



料理人のお兄さん2人はチャリダーではないかと疑っています。
店先に自転車とウエアが干してありましたicon49

I suspect the two cook guys might cyclists,since there are 2 bicycles and wear hanging beneath the roof icon14




中洲川端商店街はぶらぶらお散歩にももってこいのスポットです!福岡に来たら是非!

Nakasu-Kawabata shopping street is an arcade with many shops and restaurants are,
so when you come to Fukuoka, its fun to stroll around thereicon48
  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 14:01Comments(0)食 Food

2015年05月25日

和食 Washoku,Japan-Organice restaurant

Megumi, organic restaurant in Kokura, Kitakyushu, serves fermented brown rice.
Azuki beans, brown rice and a bit of salt cooked together.
This is the first time for me to have the fermented brown rice, but its really goodicon110

北九州小倉にある自然食工房めぐみでは発酵玄米がいただけます。
発酵玄米は小豆と玄米と塩を一緒に炊いて作るもので、
初めて食べたのですが、とっても美味しいicon64






Megumi lunch A set include fermented brown rice, Miso soup, pickles, 3 small plates of
vegetable Kasaneyaki,and sweet.
Kasaneyaki is the way of cooking vegetables without water, you put vegetable into the sauce pan
being in layers.

めぐみらんちセットAには発酵玄米、お味噌汁、お漬物、3種類の野菜の”重ね焼き”とスイーツがついています。
この”重ね焼き”とはお水を使わずお野菜をお鍋で層になるようにして煮る料理法のことだそうです。




When you want to have something organic and being healthy, this is the placeicon28
自然食品を食べたくて健康になりたいとき、是非おすすめのお店です!







Megumi
Uomachi 3-3-20,Kokurakita ku, Kitakyushu Fukuoka
093-511-2352
http://ameblo.jp/mgm-megumi/  
  • LINEで送る


Posted by Chiko at 08:31Comments(0)食 Food